För att få tillgång till Skridskonätet måste nedanstående villkor vara uppfyllda

Inloggningsprocedur för Medlemmar i Friluftsfrämjandet

Gör så här: Första gången du vill logga in väljer du "Ny användare". Välj sedan "Aktivera inloggning via Friluftsfrämjandet". Där loggar du in med ditt medlemsnummer i Friluftsfrämjandet (= Användarnamn) och med samma lösenord som du har där. Du ska också ha angivit "Långfärdsskridsko" som intresse på din sida på Friluftsfrämjandet.
Du kommer nu att guidas genom ett par steg där du får mer information och hjälp med att sätta dina nya inloggningsuppgifter. Du ska ange din mailadress (som du använder på Friluftsfrämjandet) och ett eget lösenord. (Detta gäller såväl gamla som helt nya användare av Skridskonätet och bara första gången).
Efter att du satt ett nytt lösenord på skridskonätet kan du enbart logga in med din mailadress. Du ska alltså i fortsättningen logga in med mailadress och lösenord.

Behörigheter i Skridskonätet

Du kan utan att vara inloggad läsa viss information på denna sida och också i normala fall se en tur som vi lyst ut. Men du kan inte läsa färska färdrapporter eller israpporter.

För att kunna boka dig på en tur måste du ha en inloggning på skridskonätet, antingen genom en normal inloggning när du har Full behörighet till Skridskonätet (se nedan) eller via en s.k. Gästinloggning (se nedan).

Full behörighet till Skridskonätet
kan du få om du är med i en klubb som är medlem i skridskonätet och du har gått en Grundkurs/Säkerhetskurs i Långfärdsskridsko och deltagit i en tur, eller har motsvarande kunskaper. Tag kontakt med en ledare på kursen/turen så kan hen ge dig en "flagga" Skridsko.net på Friluftsfrämjandet.

Gästinloggning (Detta gäller för närvarande och kan komma att ändras)
En person som ännu inte gått någon kurs/inte deltagit i någon tur eller som inte är medlem i en klubb ansluten till Skridskonätet kan f.n. via en Gästinloggning registrera ett användarkonto på Skridskonätet för att på så sätt kunna få begränsad tillgång till de tjänster som finns på Skridskonätet (t ex bokning av en kurs eller tur som är öppen för alla). Klicka på knappen "Ny användare" + "Gäst" för mer information om hur man gör.

Ändrad 2023-01-24